Ledivalaistuksella säästöjä

Viimeistään nyt kannattaa vaihtaa kodin lamput energiapiheihin ja pitkäikäisiin ledilamppuihin. Ledivalaistuksella energiankulutus pienenee murto-osaan eikä lampunvaihdosta tarvitse huolehtia.

Hyvä valaistus on investointi omaan ja perheen viihtyisyyteen ja hyvinvointiin. Oikea valaistus luo turvalliset ja terveelliset olosuhteet työskentelyyn ja kotiaskareisiin. Lediteknologia tarjoaa myös aivan uudenlaisia mahdollisuuksia luoda muunneltavalla valaistuksella erilaisia tunnelmia ja valotiloja kotiin.

Erilaisiin käyttötilanteisiin ja kohteisiin tarvitaan erilaista valoa.  Kannattaa hankkia hyvälaatuinen ja kestävä lamppu, joka antaa riittävästi valoa ja kuluttaa vähän energiaa. Vanhat wattimerkinnät joutaisi unohtaa viimeistään nyt ja siirtyä valitsemaan lamppu sen tuottaman valon määrän eli lumen-arvon perusteella.

Ledilamppujen tuotekehitys on ollut vauhdikasta ja ne ovat syrjäyttämässä sekä energiansäästö- että halogeenilamput.Kestävät valinnat maksavat itsensä takaisin, sillä hyvälaatuiset ja energiatehokkaat lamput ovat pitkän käyttöikänsä ansiosta myös edullinen ratkaisu.

Valaistuksen energiansäästö on todella helppoa ja kannattavaa. Ledien kaikki ominaisuudet ovat parempia kuin perinteisten hehkulamppujen. Kun halogeenilampun käyttöikä on pari vuotta, kestää ledivalaisin vähintään viisinkertaisten ajan ja kuluttaa neljäsosan sähköä. Ainoastaan saunaan suositellaan halogeenilamppua kosteuden ja lämpötilan vuoksi.

Apua arjen kestäviin valintoihin

Lampunvalintaan ja energiatehokkaaseen valaistukseen saa hyvää ja luotettavaa tietoa Motivan ylläpitämästä Lampputieto.fi –verkkopalvelusta. Energiatehokas valaistus on helppo, arjen kestävä valinta. Näin lämmityskauden alussa kannattaa kiinnittää huomiota myös lämmitysenergian käyttöön.  Siinä voi saavuttaa isojakin säästöjä. Säästökeinot ovat joka kerta tapauskohtaisia ja riippuvat rakennuksesta, lämmitysjärjestelmästä, asukkaiden asumistavoista ja siitä kuinka paljon halutaan panostaa toimintatapojen muutokseen tai rahallisesti. Aina kannattaa aloittaa oman kulutuksen seurannasta ja verrata sitä muihin vastaavien talouksien kulutukseen.

Katso myös

Sähköautojen latauspiste tulee pakolliseksi ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin

Ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x