Kuka vakuuttaa ja mitä asunnoissa?

Kuka korvaa vuokralaisen varastetun tietokoneen tai yläkerrasta valuneen veden aiheuttamat vahingot? Kuka korvaa asunnon omistajan vuokratulon menetyksen vuokralaisen muuttaessa vesivahingon vuoksi pois? Mistä korvausta, kun myrskytuuli kaataa puun rivitalon päälle?

Erityisesti uuteen asuntoon muuttavien on hyvä tarkistaa asumiseen liittyvät vakuutukset kuntoon. Lähtökohta on, että taloyhtiö vakuuttaa rakennuksen ja asukas vakuuttaa itse oman irtaimistonsa. Omakotitaloissa ja sellaisissa paritaloissa jotka eivät ole taloyhtiömuotoisia, asukas tai omistaja vakuuttaa itse rakennuksen ja irtaimiston.

– On tärkeää, että kotivakuutus on kunnossa, koska taloyhtiön vakuutukset eivätkä mitkään muutkaan vakuutukset korvaa yleensä omalle irtaimistolle aiheutuneita vahinkoja, eivätkä esimerkiksi asumisen keskeytymiseen liittyviä kustannuksia. Myös vastuuvakuutus on hyvä tarkistaa kuntoon, koska siitä korvataan vahinkoja, joista on itse korvausvastuussa, vakuutusasiantuntija Hanna Salo FINE:stä muistuttaa.

FINE neuvoo asiakkaita vakuutus-, pankki- ja arvopaperiasioihin liittyvissä ongelmatilanteissa. Neuvontaa saa esimerkiksi tilanteissa, joissa vakuutusyhtiöltä on tullut kielteinen korvauspäätös tai pankin tai muun sijoituspalveluyrityksen menettely ei tyydytä asiakasta. FINEn palvelut ovat maksuttomia.

– Vuokranantajakin voi vakuuttaa vuokrattavassa asunnossaan olevan irtaimistonsa, esimerkiksi parketin tai kiinteitä kalusteita. Asia kiinnostaa monia, etenkin jos on tehnyt remonttia ennen asunnon vuokralle laittoa, Salo sanoo.

Kotivakuutukset ovat suurin yksittäinen vakuutuslaji, joista tulee vuosittain eniten kysymyksiä vakuutus- ja rahoitusneuvontaan.

– Asiakkaiden tunnelmia kuvaa hyvin lausahdus: Isännöitsijä soitti ja sanoi, että nyt täytyy maksaa monta tonnia. Ensisäikähdyksen jälkeen tarkistamme sitten perusasiat ja vakuutusten kattavuuden, jonka jälkeen asiat alkavat selkiytyä, Salo sanoo.

Katso myös

Sähköautojen latauspiste tulee pakolliseksi ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin

Ei asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa rakennuksen sisällä tai samalla kiinteistöllä, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x