Kiinnostus voimistelua kohtaan kasvanut

Heinäkuussa järjestetty Gymnaestrada 2015 Helsinki on toistaiseksi kansainväliseltä osallistujamäärältään suurin Suomessa koskaan järjestetty tapahtuma. Kaikkiaan 17 000 ulkomaista voimistelijaa yli 50 eri maasta täydennettynä 4 000 kotimaisella voimistelijalla loivat viikon aikana yli 200-tuntisen ohjelmiston, jota seuraamaan myytiin 78 000 lippua.

Tapahtuma onnistui erinomaisesti ja lisäsi kiinnostusta voimistelua kohtaan. Tämä on näkynyt voimisteluseurojen kasvaneena kysyntänä syksyn aikana.

– Gymnaestrada hurmasi pääkaupunkiseudulla kymmenien tuhansien voimistelijoiden voimalla, ja laji näkyi Helsingissä suuremmin kuin koskaan. Halusimme kansainvälisen suurtapahtuman myötä osoittaa, että voimistelu tarjoaa monipuolista toimintaa kaiken ikäisille, taitotasosta tai tavoitteista riippumatta. On hienoa, ettei tapahtuma ollut vain voimisteluväen oma festivaali, vaan koko kansan tapahtuma, joka innosti ja toi liikunnan ilosanomaa esiin, Suomen Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Martikainen iloitsee.

Kävijät olivat erityisen tyytyväisiä Helsingin turvallisuuteen, kaupungin siisteyteen, aktiviteettien määrään, viihtyisyyteen, julkiseen liikenteeseen sekä nähtävyyksiin. Ulkomaalaiset löysivät parannettavaa kaupungin viihtyisyydessä, aktiviteettien määrässä, nähtävyyksissä, sekä kulttuuritarjonnassa.

– Suurtapahtumat tuovat lisäarvoa, iloa ja elämyksiä. Laadukkaasti toteutettuna ne lisäävät kiinnostusta liikuntaa ja urheilua kohtaan. Samalla ne elävöittävät kaupunkikuvaa ja niillä on huomattava taloudellinen vaikutus lukuisille toimijoille, sanoo valtion liikuntaneuvoston puheenjohtaja Tapio Korjus. – Gymnaestradassa ei ollut kysymys kilpailusta, vaan yhdessäolosta ja yhteisöllisyydestä – liikunnan riemusta, Korjus toteaa.gymnaestrada kisahallin kokeilupiste

Gymnaestrada 2015 toteutettiin Suomen Voimisteluliiton, opetus- ja kulttuuriministeriön ja Helsingin kaupungin kanssa.

Katso myös

Hyvinvointialueille ei uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025

Yksikään hyvinvointialue ei saa uutta lainanottovaltuutta vuodelle 2025. Hyvinvointialueet voivat kuitenkin jatkaa aiempia investointihankkeita normaalisti, …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x