Uusi asuntolaina kivijalkapankkien hylkäämille

Svea myöntää asuntolainaa jopa 300.000 euroon asti palkansaajille, yrittäjille tai freelancereille, joiden yksilöllinen taloustilanne ei riitä vakuuttamaan perinteisiä pankkeja.

Moderni pohjoismainen pankki Svea on lanseerannut asuntolainan suomalaisille, joiden on haasteellista saada perinteistä asuntolainaa niiden tiukkojen kriteerien takia.

Kivijalkapankit pitävät asuntolainojen kriteerinä usein puhdasta luottotietorekisteriä ja vakituista työsuhdetta.

Maksuhäiriömerkintäisiä, freelancereita, itsensä työllistäjiä tai osa- ja pätkätyöläisiä on Suomessa varovaisten arvioiden mukaan yli 800.000 henkeä. Svean lanseeraama asuntolaina auttaa myös heitä pääsemään kiinni omistusasumiseen ja sen tarjoamiin etuihin.

– Oma asunto on monelle suomalaiselle yksi keskeisimmistä haaveista. Haluamme tarjota yhä laajemmalle osalle suomalaisista mahdollisuuden siihen”, Svean liiketoimintajohtaja Teemu Laine sanoo.

Takaisin pankkipalveluiden piiriin

Svea odottaa asuntolainan nousevan suosituksi, sillä ennakkomarkkinoinnissa yhtiö on saanut huomattavan paljon vastakaikua tuotteelle.

Joka kolmas lainasta kiinnostunut on ollut maksuhäiriömerkintäinen ja siten vanhoille pankeille haastava asiakas. Silti suurin osa näistäkin hakijoista on hoitanut maksuhäiriön aiheuttaneen velkansa, eikä ole saanut uusia merkintöjä, joten maksuongelmat ovat takanapäin.

– Hakijat ovat ehkä aiempien vaikeuksiensa vankeja, mutta Svean näkökulmasta velkansa hoitaneita ja siten täysin luottokelpoisia. – Juuri näitä hakijoita haluamme auttaa eteenpäin ja kiinni omaan asuntoon. Muutaman vuoden aikajänteellä he voivat hakeutua takaisin perinteisten pankkien asiakkaaksi, Laine sanoo.

Hoidettujen maksurästien lisäksi asuntolainan saamisen ehtoja ovat 18 vuoden ikä ja riittävä maksuvara. Hakijan edellytetään asuneen myös Suomessa vähintään kolmen vuoden ajan. Työttömyyskään ei ole ehdoton este lainan saannille.

– Selvitämme huolellisesti ja yksilöllisesti asiakkaan luottokelpoisuuden ja aidon maksukyvyn, jotta hän voisi suhtautua turvallisesti elämänsä ehkä isoimpaan hankintaan, Svean Operations Manager Maria Tenhunen sanoo.

Ostettava kohde pääasiallisena vakuutena

Svea myöntää lainaa 20.000 eurosta aina 300.000 euroon asti. Lainan korko määritellään usean osatekijän pohjalta. Alhaisimmillaan se on 2,99 %.

Laina on tarkoitettu asunnon ostoon, vapaa-ajan tai sijoitusasunnon hankintaan tai asunnon vaihtoon. Lisäksi asuntolaina voidaan myöntää myös lainan siirtoon toisesta pankista.

Asuntolainan vakuutena on ensisijaisesti ostettava kohde itse, mutta muukin riittävä vakuus käy. Ostettava asunto voi sijaita isommissa kasvukeskuksissa, kuten pääkaupunkiseudulla, Turun, Tampereen, Jyväskylän, Kuopion tai Oulun seuduilla, sekä tapauskohtaisesti myös muualla.

Lisävakuutena Svea voi hyväksyä muun asunto-omaisuuden, vapaa-ajanasunnon tai tilitalletuksen, jota voidaan hyödyntää myös lainan päävakuutena.

Varsinaisen asuntolainan ohella Svean tarjoama ratkaisu taipuu myös asuntovakuudelliseksi luotoksi. Asiakas voi siis nostaa lainaa jo omistamaansa asuntoa vastaan esimerkiksi isompia hankintoja tai vaikkapa remontointia varten. Näin olemassa olevaa asunto-omaisuutta voi käyttää muun talouden tukena.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x