Koronatartuntojen määrä vähentynyt

Uusien koronatapausten määrä on Suomessa edelleen vähentynyt. Viikolla 34 uusia tapauksia todettiin 300 vähemmän kuin edeltävällä viikolla. Tauti leviää edelleen erityisesti nuorten ja aikuisten rokottamattomien henkilöiden piirissä.

Kahden viimeksi kuluneen viikon aikana (16.–29.8.) uusia tartuntoja ilmaantui ainoastaan 152 sataatuhatta asukasta kohden, eli 18 prosenttia vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana (2.–15.8.).

Epidemia on tällä hetkellä voimakkain rokottamattomien työikäisten parissa, mutta heilläkin tapausmäärät ovat kääntyneet laskuun. Vaikka lapsilla on kesän epidemia-aallon myötä ollut enenevästi tapauksia, rokottamattomien työikäisten aikuisten henkilöiden koronavirustapausten ilmaantuvuus on silti korkeampi kuin alle 10-vuotiaiden lasten.

Ennätysmäärä testejä

Koronavirustesteissä on käyty edelleen aktiivisesti. Testejä tehtiin viime viikolla ennätysmäärä, yli 172 000 kappaletta. Positiivisten testien osuus testatuista näytteistä on yhä pienentynyt, ja oli viime viikolla 2,4 prosenttia. Todetuista tartunnoista 5 prosenttia oli peräisin ulkomailta, ja 0,5 % näistä tartunnoista seuranneita jatkotartuntoja.

Erikoissairaanhoidon tarve on viime viikkoina pysynyt kohtuullisen matalana. Koronapotilaita oli 1.9. sairaanhoitopiirien oman ilmoituksen mukaan sairaalahoidossa yhteensä 97, joista perusterveydenhuollon osastoilla 26, erikoissairaanhoidon osastoilla 50 ja teho-osastoilla 21 potilasta.

Koronan aiheuttamia kuolemia on vähän

Suomessa kuolee noin 54 000 henkilöä vuosittain. Viimeisen kuolemansyytilaston vuodelta 2019 mukaan kuolemista 34 prosenttia aiheutui verenkiertoelinten sairauksista ja 25 prosenttia kasvaimista. Yleisin verenkiertoelinten sairaus oli sepelvaltimotauti (iskeemiset sydäntaudit), joka aiheutti lähes joka kuudennen kuoleman. Yleisimmät kuoleman aiheuttaneet syövät olivat keuhkosyöpä sekä imu- ja vertamuodostavien kudosten syöpä. Dementiaan (mukaan lukien Alzheimerin tauti) kuoli yli 10 000 henkeä, mikä oli 19 prosenttia kaikista kuolleista.

Koko epidemian aikana koronatautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu 1.9. mennessä yhteensä vain 1030. Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta. Heistä valtaosalla (yli 95 %) oli yksi tai useita pitkäaikaissairauksia.

Puolet väestöstä saanut toisen rokoteannoksen

Koko maassa noin 72 prosenttia väestöstä on saanut ainakin yhden rokoteannoksen ja toisen annoksen 50 prosenttia. 12-15-vuotiaiden ikäryhmässä jo noin 57 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen. Kaikissa yli 40-vuotiaiden ikäryhmissä ensimmäisen rokoteannoksen on saanut yli 80 prosenttia mutta nuorten aikuisten rokotustahti on hidastunut. Kaikkiaan 16–29-vuotiaista 71 prosenttia on saanut ensimmäisen rokoteannoksen.

Epidemian seurannan löydät täältä: https://extralehdet.com/koronatapaukset-suomessa-covid-19

Katso myös

Onko koirasi ilmoitettu rekisteriin?

Koirien tunnistusmerkintä ja rekisteröinti ovat olleet pakollisia tammikuusta 2023 alkaen. Jos koiran haltija ei ole …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Kolehmainen
Kolehmainen
2 years ago

Koronaan liittyviä kuolemia on ilmoitettu 1030. Kuolleiden mediaani-ikä on 82 vuotta. Ne olisivat kuolleet ilman flunssaakin.

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x