Turvallisuutta lisää rengasvalvontajärjestelmällä

Maailman suurin renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja Bridgestone kehittää yhteistyössä Microsoftin kanssa valvontajärjestelmää, joka havaitsee rengasvauriot reaaliajassa. Järjestelmän tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää teknisistä vioista johtuvia onnettomuuksia.

Rengasongelmien syyt voidaan jakaa neljään ryhmään; väärä rengaspaine, renkaan väsyminen, epätasainen kuluminen ja katukiveysten, kuoppien tai tiellä olevien esineiden aiheuttamat vauriot. Vuonna 2012 ja sen jälkeen valmistuneissa autoissa pakollinen rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS) auttaa ehkäisemään alhaisesta rengaspaineesta johtuvat ongelmat. Rengasvaurioiden varalle ei ole ollut turvajärjestelmää.

Rengasvaurioiden valvontajärjestelmä hyödyntää (Microsoft Connected Vehicle Platform -järjestelmää, MCVP), joka tuottaa reaaliaikaista tietoa vaurioista. Se hyödyntää pilvipalvelinta ja renkaisiin asennettujen antureiden dataa sekä käyttää algoritmeja renkaan pintaan ja runkoon kohdistuvien vaurioiden havaitsemiseksi. Näin kuljettaja saa heti tiedon uhkaavasta vaarasta ja voi ryhtyä tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin.

Järjestelmä ymmärtää milloin ja missä vaurio on syntynyt. Sen avulla saadaan kattavampi kuva tieolosuhteista ja -infrastruktuurista, sekä tiedot kuopista ja muista vaaratekijöistä, jotka voidaan välittää teiden kunnossapidosta vastaaville tahoille.

Rengasvaurioiden valvontajärjestelmä on saatavilla kaikille kuljetusyrityksille ja OEM-valmistajille, jotka käyttävät MCVP:tä. Kumppanuus Microsoftin kanssa antaa Bridgestonelle myös mahdollisuuden kehittää ratkaisuaan edelleen eri puolilla maailmaa toimivien kuljetusyritysten ja keskeisten OEM-kumppaneiden vaatimusten mukaisesti.

Liikkuvuuden tulevaisuutta muokkaava digikumppanuus

MCVP tarjoaa yhden yhtenäisen, pilveen liitetyn, erilaisia digitaalisia palveluita yhdistävän alustan, jonka päälle voidaan rakentaa asiakasrajapintaratkaisuja, kuten ajoneuvon tietoviihdejärjestelmä, edistyksellinen navigointijärjestelmä, autonominen ajojärjestelmä, telematiikka ja ennustepalvelut sekä OTA (over-the-air) -päivitykset. Microsoft Azure ‑pilvipalveluun perustuvana se skaalautuu kaikkiin tarpeisiin ja on maailmanlaajuisesti yritysten käytettävissä.

MCVP tarjoaa Bridgestonelle digitaalisen infrastruktuurin, joka nopeuttaa sen verkkoyhteyksillä varustettujen liikkuvuusratkaisujen toimittamista ja tuo sen käyttöön useita Microsoft Azure ‑pilven, tekoälyn ja IoT:n mahdollistamia ratkaisuja.

Yhteistyö Bridgestonen kanssa auttaa Microsoftia puolestaan kasvattamaan kumppaniekosysteemiään ja mahdollistaa MCVP:n asiakkaille näiden kumppanien ratkaisujen integroinnin omaan valikoimaansa.

– Digitaaliset ratkaisut ovat erittäin merkittävä osa Bridgestonen nykyistä toimintaa. On tehtävä yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa, jotka voivat tukea meitä nykyisissä ja tulevissa tarpeissamme. Yhteistyö Microsoftin kanssa antaa mahdollisuuden tuoda rengasvaurioiden valvontajärjestelmämme miljoonien kuljettajien ulottuville, parantaa heidän turvallisuuttaan ja antaa heille enemmän mielenrauhaa, kertoo Bridgestone EMIA:n johtaja Laurent Dartoux.

– Microsoft tekee liikkuvuusyritysten kanssa yhteistyötä ja tukee niiden kehittymistä älykkäiden liikkuvuusratkaisujen tarjoajiksi. Microsoft Connected Vehicle Platform auttaa yrityksiä toimittamaan turvallisia ja personoituja verkkoyhteyksien mahdollistamia liikkuvuusratkaisuja. Bridgestone on kehittänyt MCVP:n pohjalta rengasvaurioiden valvontajärjestelmän, joka parantaa merkittävästi liikenneturvallisuutta ja osoittaa, miten alan johtavien yritysten yhteistyö voi avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia, sanoo Tara Prakriya, General Manager, Microsoftilta.

Katso myös

Suomen ja Viron välisen merirahdin vienti kasvoi viime vuonna

Viron merkitys Suomen viennille on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessakin muun muassa Venäjä-kaupan vähentymisen ja pohjois-etelä-suunnan …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x