Hankkeen toteutuksessa hyödynnetään Espoon kaupunkiradan rakentamisesta aiheutuvia katkoja. Mittavin osa urakasta rakennetaan viiden viikon rataliikennekatkon aikana kesällä 2025.

Rantaradan parantaminen välillä Inkoo–Karjaa alkamassa

Inkoo–Karjaa stabiliteetin parantaminen -rataurakan projekti on toinen toteutukseen edennyt urakka hallitusohjelmaan rantaradan parantamiseksi kohdennetusta 80 miljoonasta eurosta. Mittava osa urakasta tehdään viiden viikon rataliikennekatkon aikana kesällä 2025.

Kreate on voittanut Inkoon kunnan alueella sijaitsevan Inkoo–Karjaa stabiliteetin parantaminen rakennusurakan, jossa rakennetaan rantaradan stabiliteetin parantamistoimenpiteet uusine kuivatusjärjestelyineen.

– Toteutamme radan alle kilometrin verran paalulaattaa, uusimme rakennekerrokset sekä rakennamme kuivatusrakenteen ja uuden radan paikoilleen. Kuivatusrakenteen tehtävänä on johtaa vesi pois niin radan rakennekerroksista kuin pinnaltakin. Se parantaa uuden ratarakenteen kantavuutta ja vähentää routimista, kertoo työmaapäällikkö Kalle Tevaniemi Kreatelta.

Urakassa rakennetään myös noin puoli kilometriä huoltotietä ja parannetaan muita reittejä. Kohteessa on tavoitteena kierrättää mahdollisimman paljon vanhoja maamassoja uudelleen.

Viiden viikon aikana rakennetaan suurin osa urakasta

Inkoo–Karjaa-urakan vaativuutta nostaa se, että rakentamistöissä hyödynnetään Espoon kaupunkiradan rakentamisesta aiheutuvia katkoja. Se tarkoittaa käytännössä, että suurin osa ratatöistä käynnistyy juhannuksen jälkeen, ja heinäkuun loppuun mennessä merkittävä osuus urakasta on jo valmistunut.

– Erikoisuutena on väistöraiteen rakentaminen, kun katkon ensimmäisenä työvaiheena puramme nykyisen radan ja kokoamme sen uudelleen siihen viereen. Tällä varmistamme sen, että tukemiskoneet ja muut tarvittavat ratakoneet pääsevät Espoon kaupunkiradalle katkon aikana ja me pystymme rakentamaan uuden raiteen tehokkaammin valmiiksi, Tevaniemi sanoo.

Katkon aikana valetaan mm. paalulaattoihin 2 200 tonnia betonia ja porataan yhteensä noin 15 kilometriä paalua, mikä tekee pehmeästä maasta kantavamman. Ennen katkoa tehdään valmistelevia töitä ja huoltotie työmaakäyttöön, jotta esimerkiksi paalutuskoneet saadaan tehokkaasti paikan päälle.

– Onhan tämä mielenkiintoinen ja haastava homma, kun tavanomaista tiukemman aikaikkunan sisällä pitää saada todella paljon tehtyä. Varmistamme tehokkaan läpimenon huolellisella resurssoinnilla ja työn suunnittelulla. Meillä on osaava porukka ja erityiskaluston saatavuus on varmistettu, joten luottavaisin mielin lähdemme toteuttamaan kaikki tarvittavat työt katkon aikana, Tevaniemi summaa.

Urakka valmistuu kokonaisuudessaan lokakuun 2025 loppuun mennessä.

Katso myös

Varha selvittää kyselyllä vammais- ja sosiaalihuoltolain toivetaksipalvelua

Varha selvittää vammaispalvelu- ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetus- ja asiointimatkojen palvelun piiriin kuuluvien asiakkaiden näkemyksiä toivetaksista. …

0 0 äänet
Article Rating
Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit