Hallituksen esitysluonnos työllisyyden kuntakokeilusta on puutteellinen

Lainsäädännön arviointineuvosto on antanut lausunnon työ- ja elinkeinoministeriölle luonnoksesta hallituksen esitykseksi työllisyyden edistämisen kuntakokeilun järjestämistä koskevan lainsäädännön voimassaolon jatkamisesta.

Arviointineuvosto tuo esille, että lakiluonnoksessa tulisi lisätä tarkempia kuvauksia kokeiluhankkeen tähän mennessä saaduista tuloksista. Lisäksi lakiluonnoksen tavoitetta tulisi vielä selkeyttää. Onko esitysluonnoksen tavoitteena alkuperäisen kokeiluhankkeen tavoitteet vai onko muutoksen tavoitteena mahdollistaa ja valmistella TE-palveluiden siirtoa kuntien vastuulle?

Arviointineuvosto katsoo, että taloudelliset vaikutukset kuntiin on arvioitu puutteellisesti. Taloudellisia vaikutuksia kuntiin tulisi arvioida esitysluonnoksessa tarkemmin. Myönteistä esitysluonnoksessa on se, että siinä on nostettu avoimesti esille syy olennaisten kustannusvaikutusten puuttumiselle. Kuntien kustannuksia koskevan kyselyn vastauksien vähäisestä määrästä johtuen arvioita ei ole voitu lakiluonnoksessa tehdä. Epäselväksi jää olisiko esitysluonnoksessa ollut mahdollista arvioida taloudellisia vaikutuksia kuntiin muiden menetelmien kuin kyselyn kautta.

Lakiehdotuksessa tulisi arvioida myös yhteiskunnallisia vaikutuksia, esimerkiksi mitä vaikutuksia kokeilun jatkamisella olisi TE-palveluja käyttäviin asiakkaisiin.

Arviointineuvosto katsoo, että hallituksen esitysluonnos on puutteellinen säädösehdotusten vaikutusten arviointiohjeen näkökulmasta. Esitysluonnosta tulee korjata neuvoston lausunnon mukaisesti ennen hallituksen esityksen antamista.

Katso myös

EU-vaalien ennakkoäänestys alkaa 29.5.2024

Europarlamenttivaalien eli EU-vaalien ennakkoäänestys toimitetaan kotimaassa 29.5.−4.6.2024 ja ulkomailla 29.5.−1.6.2024, mutta monien ulkomailla sijaitsevien ennakkoäänestyspaikkojen …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Eniten ääniä saaneet
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
Mia
Mia
2 years ago

Hallitus on puutteellinen. Kaikki tehdään ”sinne päin”,

1
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x