Turun ja Porin uudet liikenneturvallisuustolpat käyttöön joulukuussa

Turussa katukuvaan aiemmin ilmestyneet 12 kameratolppaa otetaan käyttöön joulukuun aikana. Myös Poriin on pystytetty yksi uusi kameratolppa.

Poliisi valvoo uusilla liikenneturvallisuuskameroilla ajonopeuksien lisäksi myös turvalaitteiden käyttöä sekä matkapuhelimen käyttöä ajon aikana.

Liikennepoliisisektorin johtaja, ylikomisario Mika Peltola Lounais-Suomen poliisilaitokselta muistuttaa, että asetettujen nopeusrajoitusten noudattaminen on paitsi lakisääteinen mutta myös vastuullinen teko, joka lisää kaikkien tienkäyttäjien liikenneturvallisuutta. Kameratolppien rakennuttaminen on myös turvallisuusteko kaupungeilta.

– On hienoa, että kaupungit ovat vastuullisina tienpitäjinä investoineet liikenneturvallisuuteen. Kaupungit ovat suunnitelleet ja rakentaneet valvontapisteet, poliisi vastaa taas niiden käytöstä ja laitteilla kuvattujen liikennerikosten ja -rikkomusten käsittelystä, Peltola kertoo.

Turussa uudet liikenneturvallisuustolpat sijaitsevat Stålarminkadulla, Uudenmaantiellä, Kalevantiellä, Satakunnantiellä ja Littoistentiellä. Porissa uusi kameratolppa on sijoitettu Jokisatamantielle. Kaikki uudet valvontapisteet otetaan käyttöön joulukuun aikana.

Peltola toivoo, että kaikki tienkäyttäjät noudattaisivat nopeusrajoituksia, eikä poliisi joutuisi lähettämään seuraamuksia ylinopeuksista.

– Olisi hienoa, jos uusien liikenneturvallisuustolppien kamerat eivät ikuistaisi yhtäkään kuljettajaa. Liikenteessä aivan jokaisen on toimittava turvallisesti ja noudatettava nopeusrajoituksia – itsensä ja myös muiden takia, Peltola sanoo.

Katso myös

Lounais-Suomen poliisi jatkaa Portsan puutalopalon selvittämistä

Lounais-Suomen poliisilaitos on jatkanut Turun Portsan kaupunginosassa maanantaina syttyneen tulipalon tutkintaa. Asiaa tutkitaan yleisvaaran tuottamuksena. …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x