Uutisotsikot
oikeusvaltio

Soinin pahoinpitelyn yrityksestä on nostettu syyte

Syyttäjä on nostanut syytteen Timo Soinin pahoinpitelyn yritykseen liittyen. Vuonna 2019 ulkoministerinä toiminut Soini on ollut tapaamassa äänestäjiä markkinoilla Vantaalla, kun syytetty on yrittänyt lyödä Soinia muovipullolla.

Lisäksi syytetty on tehnyt vastarintaa Soinin turvamiehinä toimineita poliiseja vastaan. Syyttäjä on nostanut asiassa syytteet Soiniin kohdistuneesta pahoinpitelyn yrityksestä sekä häntä turvanneiden poliisimiesten osalta viranomaisen väkivaltaisesta vastustamisesta ja kahdesta pahoinpitelystä. Epäilty kiistää syyllisyytensä.

Haastehakemus on toimitettu Itä-Uudenmaan käräjäoikeuteen 17.7.2020. Se tulee julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeudessa. Istuntoajankohta ei vielä ole tiedossa. Syyttäjä on tehnyt asiassa myös syyttämättäjättämispäätöksen epäillystä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta.

Koska samassa asiassa on nostettu myös syyte, tulee esitutkinta-aineisto julkiseksi vasta, kun asia on ollut esillä käräjäoikeuden suullisessa käsittelyssä, ellei tuomioistuin toisin määrää.

Katso myös

Selvitys omalääkärimallista tehdään kesän aikana

Sosiaali- ja terveysministeriö hankkii selvityksen omalääkärimallin toteuttamisesta yhdessä hoitotakuun kanssa. Selvitystyön tekee Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin perusterveydenhuollon …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x