Hyvä yritys on hyvä palkanmaksaja

Yrittäjällä tai yritystä johtavalla on oltava oman toimialan osaamista ja ammattitaitoa sekä hallittava asiakashankinta ja taloushallinnon lainalaisuudet. Yrittäjän osaamattomuus tulee esille helposti.

Heikko palkkaus kertoo, että tuote- ja/tai palveluvalikoima sekä asiakashankinta ja taloushallinto on yrittäjälle ylivoimainen tehtävä. Hän ei kykene hankkimaan asiakaskuntaa, eikä suoriudu tuotteistamisesta, kate- ja palkkalaskennasta, eikä myöskään kykene taloudellisen tilanteensa vuoksi hankkimaan ammattilaisia hoitamaan markkinointia ja taloutta. Usein seurauksena on alipalkkaus tai jopa provisiopalkka.

Tilanne kertoo yrittäjän toimialakohtaisesta osaamattomuudesta, koska hän ei kykene itse suoriutumaan alan tehtävistä sellaisella menestyksellä, että voisi palkata yritykseensä ammattilaisia hoitamaan asioita. Provisiopalkkaus kertoo myös yrittäjän vastuun pakoilusta, jonka hän yrittää siirtää itseltään työntekijöille.

Edellä mainitut seikat yhdessä osoittavat täydellistä vastuuttomuutta, kyvyttömyyttä ja osaamattomuutta toimia yrittäjänä. Työntekijäpuolelle se osoittaa yritykset ja henkilöt, joiden kanssa ei kannata milloinkaan olla missään tekemisissä.

Monella alalla on kova pula työntekijöistä, joka johtuu palkanmaksajien pulasta sekä palkanmaksuhaluttomuudesta tai -kyvyttömyydestä. Hyvät ja vastuulliset työntekijät päätyvät luotettaviin ja vastuullisiin yrityksiin, joissa palkanmaksu on varmaa, selkeää ja oikeudenmukaista. Ne tulevat olemaan oman toimialansa voittajia. Yksikään osaava ja luotettava työntekijä ei edes hae epämääräiseen henkilökuntaa aliarvioivaan firmaan. Ne yrittäjät ja yritykset ovat jatkossakin putoajia, jotka eivät käsitä henkilökunnan merkitystä.

Heikosti henkilökuntaansa kohtelevat yritykset menettävät myös asiakkaita toimintansa johdosta. Asiakkaat eivät halua käyttää henkilökuntaansa heikosti kohtelevaa yritystä.

Katso myös

Kuolema on prosessi

Kuolema on väistämätön osa elämää. Se herättää monia kysymyksiä ja tunteita. Kuolemisen ymmärtäminen prosessina auttaa …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x