Uutisotsikot

Kehonpainoharjoittelulla kuntoon

Leuanvetoa bussipysäkillä, dippejä kaiteissa ja punnerruksia jalkakäytävällä. Street workoutin eli vapaasti suomennettuna katuharjoittelun idea on, että kaikki harjoitukset tehdään ilman apuvälineitä, oman kehon painoa hyödyntäen.

Street workout on ympäristöön sopeutuvaa kehonpainoharjoittelua, joka on saanut vaikutteita muun muassa parkourista ja telinevoimistelusta. Lajissa tehdään kehonpainoharjoittelua ulkotiloissa. Street Workoutiin kuuluu olennaisesti sopeutuminen ympäristöön sekä liikkeiden moninaisuus  – esimerkiksi leuanvedosta on kehitetty kymmeniä erilaisia variaatioita.

Laji on levinnyt ympäri maailman. Street Workoutille ominaisia liikkeitä ovat leuanveto, dippipunnerrus, käsilläseisonta, palomiespunnerrus, etu- ja takavaaka, nojavaaka sekä ihmislippu. Liikkeistä on loputon määrä erilaisia variaatioita ja lisäksi niitä voi tehdä mitä erilaisimmissa paikoissa – vain mielikuvitus on rajana. Tangoilla tehtyjä kehonpainoliikkeitä rajoittaa vain mielikuvitus ja omat taidot.

Treeni on kaiken lisäksi ilmaista. Parhaita harjoittelupaikkoja ovat puistot, josta löytyy erilaisia kuntoilutankoja tai esimerkiksi puolapuut. Street workout on uusi nimi sille mitä on tehty iät ja ajat lenkkipolkujen varrella olevissa puissa, penkeissä ja puolapuissa.

Ulkokuntoilupaikoista löytyy erilaisia laitteita steppereistä lihaskuntolaitteisiin. Kuntoiluvälineiden vastuksena toimii käyttäjän oma paino.

Katso myös

Jyrsijämyrkky voi olla vaaraksi lemmikille

Jyrsijöiden torjunta on taas ajankohtaista niiden pyrkiessä sisälle rakennuksiin. Jyrsijämyrkyt voivat aiheuttaa vahinkoa kotieläimille ja …