Parhaimmillaan aurinkolasit parantavat näkemistä

Oikein valitut aurinkolasit ovat mukavan huomaamattomat käytössä ja lisäävät turvallisuutta, sekä ylläpitävät hyvää terveyttä. Aurinkolasiostoksilla käyttötarkoitus ratkaisee. Halvin on harvoin paras, mutta korkea hintakaan ei takaa toimivuutta, jos ominaisuuksiltaan oikeanlaisen tuotteen valinnassa ei onnistuta.

Aurinkolasien tärkein tehtävä on silmään tulevan valon määrän vähentäminen ja häikäisyn estäminen. Käyttötarkoituksen on hyvä olla selvillä, jotta linssit voidaan valita tarkoituksenmukaisesti. Turvallisuusnäkökulma korostuu erityisesti autoillessa.

Ympäröivän maailman tulee lähtökohtaisesti näyttää samalta, oli silmillä aurinkolasit tai ei. Yksityiskohtien tarkka näkyminen ei ole itsestään selvää, jos silmään tulevan valon määrää vähennetään.

Esimerkiksi punaruskeansävyinen linssi suodattaa pois sumuisuutta aiheuttavaa sinistä valon aallonpituutta, jolloin saadaan tarkkuutta lisäävä vaikutelma.

Aurinkolasien toimivuutta autoilukäytössä voi lisätä erilaisilla ominaisuuksilla, kuten alaosastaan vaaleammilla aurinkolasilinsseillä, jotka mahdollistavat kojelaudan mittareiden lukemisen vaivatta.

Nähtäviä värejä voidaan aurinkolasien linssivalinnoilla myös korostaa. Veneillessä on tärkeää, että merimerkkien keltaiset, mustat, vihreät ja punaiset näkyvät tarkasti ja varmasti. Aurinkolasit, jotka tummentavat ympäröivää maailmaa ja vääristävät värisävyjä, voivat olla joissain tilanteissa turvallisuusriski.

Linssien polarisointi estää vaakasuorilta pinnoilta heijastuvan valon pääsyn silmiin ja auttaa merenkävijää poistamalla vedenpinnan häiritsevimmän välkehdinnän. Aurinkolasien linssivalinnoilla voidaan siis manipuloida näkemistä ja käytännössä parantaa näkösuoritusta.

Laadukkaat aurinkolasit ovat kuin silmälasilinssit. Pahimmillaan huolimattomasti tuotettu aurinkolasilinssi voi aiheuttaa monenlaista epämukavuutta, päänsärkyä ja muita fyysisiä oireita, sekä ympäröivän maailman vääristymistä. Aurinkolasien tulee aina helpottaa käyttäjänsä oloa, eikä vaikeuttaa sitä.

Silmien suojaaminen haitalliselta ultraviolettisäteilyltä on aurinkolasien tärkein terveyden ylläpitoon liittyvä tehtävä. EU:n alueella saa aurinkolaseina myydä vain ultraviolettisäteilyn estämisen takaavalla CE-merkinnällä varustettuja aurinkolaseja. Merkintä löytyy kaikkien hinta- ja laatuluokkien laseista, joten se ei mittaa laatua.

Katso myös

Aurinkolasit suojaksi keväthangille

Kirkkaat keväthanget houkuttelevat laduille ja laskettelurinteisiin. Heijastavista hangista voi kuitenkin olla myös haittaa, sillä silmät …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x
()
x