Uutisotsikot

Ohje mielipidekirjoituksien tekijöille

Mielipidekirjoitusta voi tarjota julkaistavaksi lähettämällä sen sähköpostitse osoitteella mielipide@extralehdet.com

Käsittele asioita uudesta näkökulmasta tai asioita joita ei ole ollut aiemmin julkisuudessa. Tuo julki tietoa ja näkemyksiä tai tapahtumia, joita ei ole aiemmin julkaistu tai joihin on poikkeava näkökanta.

Sopiva pituus

Julkaistavan tekstin suurin merkkimäärä on 3 000 merkkiä välilyönteineen. Pidempiä ei julkaista. Tarkista merkkimäärä ennen lähettämistä. Keskimittainen ja sopivin pituus on useimmiten noin 2000 merkkiä ja lyhin 1000 merkkiä. Pitkä kirjoitus vaatii kirjoittajalta aiheeseen perehtymistä ja sujuvaa kirjoituksen kulkua. Kirjoitusten otsikkoja, pituutta ja kieliasua voidaan muokata luettavuuden parantamiseksi, ylläpitäjän parhaaksi katsomalla tavalla.

Kirjoituksen lähetys

Tekstin on oltava tavallisena sähköpostina ilman liitetiedostoja. Kirjoituksen mukana on oltava nimi, osoite ja puhelinnumero, jotka jäävät ainoastaan ylläpitäjän tietoon. Ylläpitäjän on pystyttävä tunnistamaan lähettäjä, joten sähköpostiosoite ei ole riittävä. Nimimerkin käyttö on mahdollista, mutta siitä huolimatta ylläpitäjälle on ilmoitettava tiedot nimimerkin takana olevan henkilön tunnistamiseksi.

Miksi kaikkia kirjoituksia ei julkaista?

Hyvän tavan vastaisia tai blokeissa olevia kirjoituksia ei julkaista. Kirjoitetun tekstin on oltava suoraan sijoitettavissa sivulle, ja kirjoitettu selkeällä suomen kielellä. Tekstissä käytetään kappalejakoa sekä otsikkoa. Ylläpitäjä ei kirjoita tekstejä uudelleen, joten niiden on oltava lukukelpoisia rakenteeltaan. Liitetiedostoina lähetetyt poistuu automaattisesti.

Ylläpitäjä ei vastaa miltään osin kirjoittajien lähettämien artikkelien lähteistä, sisällöstä, eikä niiden totuudenmukaisuuksista ja oikeellisuudesta.

Mielipide osastolle