“Nyt Puhuu” – kuntavaaliehdokkaat

Olemme varanneet “Nyt Puhuu” -osaston kaikkien kuntavaaliehdokkaiden käyttöön, puoluekannasta, rahoituksesta, asemasta tai mielipiteistä riippumatta. Omalla nimellä sivustolle kirjautuneiden kirjoittajien on mahdollista saada kirjoituksensa julkaistuksi aiheesta ja sisällöstä riippumatta ilmaiseksi.

Suomessa rekisteröityneen puolueen kuntavaaliehdokas voi rekisteröityä sivustolle heti. Tarkemmat toimintaohjeet sinulle varatun palstatilan käyttöön saat rekisteröidyttyäsi. Ylläpito muuttaa käyttäjätilisi kirjoittajan tiliksi, jolloin voit aloittaa kirjoituksiesi julkaisemisen.

Vapaa tiedon ja ajatusten vaihto on kehittyvän yhteiskunnan elinehto, jota ei ole syytä rajoittaa. Vastakkaisia näkemyksiä on voitava esittää, jotta ihmiset saavat riittävästi eri näkökulmia ja tietoa esillä olevista asioista. Näin kuntavaalikampanjoiden aikana on tärkeää saada esille ehdokkaiden mielipiteet.

Hyvien päätöksien teko edellyttää vapaata keskustelua ja eri näkökulmia, rajaamatta pois mitään aihepiirejä. Usein uudet esille tulleet asiat ovat kiistanalaisia, joten perusteluja omille kannanotoilleen on saatava esittää rajoituksitta. Vain siten voidaan arvioida eri asioita, ja todeta ne tarpeelliseksi tai hylätä tarpeettomana.

Ei ole syytä estää ketään kirjoittamasta tietyistä aiheista, eikä rajoittaa ihmisten mielipiteitä. Vanhoista toimintatavoista ja luuloista poikkeavat kirjoitukset ja näkemykset parantavat usein kaikkien oloja. Vain yleisellä, ilman pelkoa tapahtuvalla, mielipiteiden vaihdolla saadaan asioiden todenmukaisuus ja tarpeellisuus selville. Näin vältetään haitalliset toimet ja vaaralliset ehdotukset, sekä saadaan hyödylliset ideat ja asiat käyttöön tai etenemään.

Mielipiteille ei tarvita portinvartijoita

Maailma ja ihmiset kehittyvät vain antamalla heille mahdollisuuden keskusteluun, ilman pelkoa ja seurauksia. Kaikkea on voitava arvioida julkisesti. Näin tiedekin toimii, se korjaa itse itseään. Se on myös demokraattisen yhteiskunnan perusta.

Myös vallan siirto julkaisemisesta yhdelle ryhmälle tai henkilölle ei ole enää tarpellista mielipide- tai keskustelupalstoilla. Suomessa on yleisessä tiedossa, että mielipidepalstalla jokainen kirjoittaja vastaa itse julkaisemastaan sisällöstä, tekijänoikeuksista ja lakien noudattamisesta.

Osa sosiaalisen median julkaisuista toimii portinvartijana sulkemalla tilejä tai asettamalla rajoituksia aihepiirien tai sanojen suhteen. Me emme päätä kenen mielipide on oikea. Meitä ohjaavat ainoastaan poliitikkojen säätämät lait, joiden mukaan tietenkin meidän ja kirjoittajien on toimittava.

Useat käyttävät erilaisia sosiaalisia medioita, joihin on hyvä jakaa julkaisemiaan kirjoituksia, kun asia ei mahdu 280 merkkiin. Näin äänestäjät saavat luettua puolue- ja ehdokaskohtaista tietoa.

Extralehtien asema

Extralehdet ei valvo tai valitse mitä julkaistaan, eikä poista julkaisuja niiden sisällön, sanojen tai aihepiirin vuoksi. Ylläpito julkaisee kirjoitukset tarkistettuaan niiden tekniset ominaisuudet, mutta ei lue niitä. Extralehdet ei vastaa miltään osin kirjoittajien julkaisemien artikkelien lähteistä, sisällöstä, eikä niiden totuudenmukaisuudesta ja oikeellisuudesta. Extra-lehtien asema on tekninen julkaisu-alustan ylläpito.

Sivut eivät ole näkyvillä vielä sivustomme linkeissä. Sivusto ja kirjoitukset tulevat näkyviin kaikille helmikuun aikana. Google löytää sivut jo nyt, joten jos päädyit erehdyksessä tälle sivulle, niin pääset takaisin etusivulle klikkaamalla EXTRA-lehdet logoa sivun vasemmassa yläreunassa.

Katso myös

Kuntavaaliehdokas XX – Puolue 1

Olemme varanneet “Nyt Puhuu” -osaston kaikkien kuntavaaliehdokkaiden käyttöön, puoluekannasta, rahoituksesta, asemasta tai mielipiteistä riippumatta. Omalla …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x
()
x