“Nyt Puhuu” -kuntavaaliehdokas

Olemme avanneet “Nyt Puhuu” -osaston kuntavaaliehdokkaiden käyttöön. Tarjoamme kaikille ehdokkaille julkaisutilaa puoluekannasta riippumatta.

Kaikki ehdokkaat kutsutaan mukaan, näin kuntahallinnon aihepiireistä ja keskusteluista saadaan kattavia ja kertovia. Osasto palvelee äänestäjiä, ehdokkaita ja demokratiaa puolueettomana julkaisu- ja keskusteluareenana, antaen tietoa ehdokkaiden ominaisuuksista ja mielipiteistä sekä puolueiden teemoista ehdokkaiden kertomana.

Kannattaa olla mukana

Ehdokkaiden on hyvä saada kerrottua näkemyksiään äänestäjille myös muualla kuin puolueen sivuilla eli täysin puolueettomassa ympäristössä, joka tuo lisää uskottavuutta äänestäjien valinnoille. Näin saadaan useampaa kanavaa käyttäen ehdokkaille tärkeät mielipiteet äänestäjien tietoon.

Osastolla ehdokkaat saavat esittää omia kantojaan mahdollisimman laajasti ja rajoituksitta, jotta äänestäjät saavat valittua heille sopivat ehdokkaat. Lukijat voivat osallistua keskusteluun, mikäli kirjoittaja sallii kommentointimahdollisuuden.

Mielipiteille ei tarvita portinvartijoita

Osaston tarkoitus on tukea demokraattisen yhteiskuntaa ja sen edustajia. Julkaisuvallan rajaaminen yhdelle toimialalle, yritykselle, ryhmälle tai henkilölle ei ole tarpeen mielipide- tai keskustelupalstoilla. Yleisessä tiedossa on, että mielipidepalstalla jokainen kirjoittaja vastaa itse julkaisemastaan sisällöstä, tekijänoikeuksista ja lakien noudattamisesta.

Osa sosiaalisen median julkaisuista toimii portinvartijana sulkemalla tilejä tai asettamalla rajoituksia aihepiirien tai sanojen suhteen. “Nyt Puhuu” -osaston ylläpito ei päätä kenen kirjoitus tai mielipide on oikea. Toimintaamme ohjaa eduskunnan säätämät lait, joiden mukaan meidän sekä kirjoittajien on toimittava.

Avaa käyttäjätili

Jos olet Suomessa rekisteröityneen puolueen kuntavaaliehdokas, niin voit rekisteröityä sivustolle omalla nimelläsi heti. Tarkemmat ohjeet sinulle varatun palstatilan käyttöön saat rekisteröidyttyäsi, jolloin voit aloittaa kirjoituksiesi julkaisemisen.

Monilla on käytösssä erilaisia sosiaalisia medioita, joihin on hyvä jakaa täällä julkaistuja kirjoituksia. Näin on helppo antaa laajempaa tietoa äänestäjille ja linkata heidät lukemaan sinne missä tietää omien kirjoituksiensa pysyvän.

Extralehtien asema

Extralehdet ei valvo tai valitse mielipideosastoillaan mitä julkaistaan, eikä poista kirjoituksia niiden sisällön, sanojen tai aihepiirin vuoksi. Päivänselvää luonnollisesti on kaikille, että laittomuus, solvaukset ja hyvän tavan vastainen toiminta ei ole sallittua. Sellainen sisältö poistuu havaittaessa.

Ylläpito julkaisee kirjoitukset tarkistettuaan niiden tekniset ominaisuudet. Extralehdet ei vastaa miltään osin kirjoittajien julkaisemien artikkelien lähteistä, sisällöstä, eikä niiden totuudenmukaisuudesta ja oikeellisuudesta. Extra-lehtien asema on tekninen julkaisu-alustan ylläpito.

Extralehdet on toiminut vuodesta 2015 puolueettomana ja sitoutumattomana tiedonvälittäjänä ja vastaa toimituksellisesta sisällöstä, jota mielipidepalstat eivät ole.

Kirjoituksia voi tehdä jo nyt. Ne tulevat näkyviin sivuston linkkeihin helmikuun aikana, kun tekninen puoli saadaan lopullisesti valmiiksi.