torstai , tammikuu 23 2020
Uutisotsikot

Hybridi Mercedes-Benz C 350 e esittäytyi Genevessä

Hybridillä on yli 200 kilowatin kokonaisteho ja 600 newtonmetrin vääntövoima. Neljä ajotapaa, viisi vaihteisto-ohjelmaa ja reittiperusteinen käyttöjärjestelmä. Vakiovarusteina ilmajousitus ja esisäädettävä automaatti-ilmastointi. Ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille jo huhtikuussa. CO2-päästöt ovat 48 ja 49 (farmari) grammaa kilometrillä.

Mercedes-Benz esitteli 85. Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa C-sarjan ladattavan hybridimallin, joka laittaa uusiksi koko- ja laatuluokkansa kulutusnormit. Ensimmäiset uudet Mercedes-Benz C 350 e -mallit toimitetaan asiakkaille huhtikuusta alkaen. Tulokas on saatavana sekä sedan- että farmariversioina.

Tuore säästömalli on osa strategiaa, jonka mukaisesti Mercedes-Benz aikoo esitellä vuoteen 2017 mennessä kaikkiaan kymmenen uutta samaan teknologiaan perustuvaa ladattavaa hybridiautoa. Hybridillä yli 200 kilowatin kokonaisteho ja 600 newtonmetrin vääntövoima.

Mercedes-Benz C 350 e:ssä käytetään ensimmäistä kertaa nelisylinteristä bensiinimoottoria Plug-In Hybrid –teknologian yhteydessä. Iskutilavuudeltaan alle kaksilitrainen polttomoottori tuottaa 155 kW (211 hv) tehon ja 350 Nm väännön. Sähkömoottorin teho on 60 kW (82 hv) ja vääntö 340 Nm. Järjestelmän kokonaisteho on 205 kW (279 hv) ja vääntö 600 Nm. Voimaa välittää aina 7G-Tronic Plus –automaattivaihteisto.

Vesijäähdytteisen litiumioni-akun kapasiteetti on 6.38 kWh. Akku painaa noin sata kiloa, ja se on sijoitettu taka-akselin yläpuolelle. Akku voidaan ladata täyteen pikalatauspisteissä noin 1 tunnissa ja 30 minuutissa ja pistorasiasta nopeimmillaan noin kahdessa tunnissa. Hybridijärjestelmän teho ja auton älykäs moottorinohjaus takaavat kuljettajalle lähes urheiluautomaisen ajotuntuman ja –kokemuksen. Sedan kiihtyy 0–100 kilometriin 5,9:ssä ja farmarimalli 6,2 sekunnissa; vastaavat huippunopeudet ovat 250 ja 246 km/h.

Mercedes-Benz C 350 e saavuttaa kulutustason, joka on tähän asti ollut mahdoton jopa monille pikkuautoille. Molempien korimallien kulutus jää ainoastaan 2,1 litraan 100 kilometrillä, ja vastaavat CO2-päästöt 48 ja 49 (farmari) grammaan kilometrillä. Pelkällä sähkövoimalla on mahdollisuus ajaa 31 kilometrin matka, ja akun kapasiteettia lisää energian talteenotto jarrutusten ja hidastusten aikana.

Neljä ajotapaa ja viisi vaihteisto-ohjelmaa

Uuden C 350 e:n ajaminen on aivan yhtä helppoa kuin minkä tahansa automaattivaihteisen Mercedes-mallin: hyppää sisään, starttaa ja nauti tehokkuudesta ja suorituskyvystä. Kaasupoljinta painamalla voi toden teolla nauttia sähkömoottorin kiihtyvyyteen tuomasta lisätehosta. Älykäs moottorinohjausjärjestelmä valitsee tilanteeseen parhaiten sopivan poltto- ja sähkömoottorien toimintasyklin. Kuljettajan käytössä on myös neljä ajotapavaihtoehtoa: Hybrid, E-Mode, E-Save ja Charge sekä viisi vaihteiston toimintamoodia, joilla voi painottaa esimerkiksi ajamisen taloudellisuutta, mukavuutta tai urheilullisuutta.

Kun reitin määränpää on valikoitu auton navigaatiojärjestelmään, akun lataustasoa ja energiankäyttöä reitillä valvoo älykäs käyttöjärjestelmä. Siten kuljettajalla on koko matkan ajan käytössään optimaalinen määrä akkuun varastoitunutta sähköenergiaa. Järjestelmän ansiosta akku on myös mahdollisimman täynnä siinä vaiheessa, kun reitillä tulla taajamiin ja autolla halutaan ajaa sähkön voimalla ja energiatehokkaasti pysähtelevässä kaupunkiliikenteessä.

Uusi haptinen eli kosketukseen perustuva kaasupoljin tukee entisestään taloudellista ajotapaa. Kun kuljettaja tuntee jalallaan polkimen ”kynnyksen”, hän tietää että sähkömoottorin suorituskyky on kokonaan käytössä ja poljinta edelleen painamalla myös polttomoottorin suorituskyky otetaan käyttöön. Polkimen antama kaksoisnapautus puolestaan kehottaa kuljettajaa nostamaan jalan pois kaasulta. Merkkiä käytetään muun muassa tilanteissa, joissa auton etäisyysavustin (vakiovaruste) huomaa hiljaa ajavan ajoneuvon edessä. Tällöin sähkömoottori alkaa toimia laturina ja hidastaa auton nopeutta automaattisesti. Järjestelmä ottaa talteen hidastusenergiaa ja vähentää auton omien jarrujen käyttötarvetta.01-Mercedes-Benz-C-350-e-1180x686

Vakiovarusteina ilmajousitus ja esisäädettävä automaatti-ilmastointi

Mercedes-Benz C 350 e:n varustelu noudattaa muun C-sarjan esikuvia. Vakiovarusteisiin kuuluvat kuitenkin aina myös Airmatic-ilmajousitus ja esisäädettävä automaatti-ilmastointi. Näin auton lämpötilan ja tuuletuksen voi säätää haluamalleen tasolle jo ennen ajon alkamista.

C 350 e –mallissa on vakiovarusteena Avantgarde-ulkopuolen paketti, joissa on urheilullinen jäähdyttimen säleikkö ja sen keskellä suurikokoinen Mercedesin tähtitunnus. Sen vaihtoehtona, ja ilman lisähintaa, sekä sedanin että farmarimallin saa myös Exclusive-tyylisenä, jolloin etusäleikön ulkonäkö on klassisempi ja tähti on nostettu konepellin etureunalle.

Katso myös

Sähköautojakelua testataan Turussa

Saksalaisvalmisteista sähköistä StreetScooter-jakeluautoa testataan nyt ensimmäistä kertaa Suomen olosuhteissa paketti- ja asiakirjalähetysten jakelussa sähköautolla Turun …

Yksi kommentti

  1. Pekka Järvinen

    Voiko tuo kulutus olla noin pieni 2,1 litraa sadalla? Koko teho on 279hv ja vääntö 600nm. Tuntuu tuo kulutus 2,1 litraa Ihan mahottomalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *