Alma myy alueelliset mediat Sanomalle

Alma Media ja Sanoma ovat 11.2.2020 allekirjoittaneet sopimuksen koskien alueelliseen medialiiketoimintaan keskittyneen Alma Media Kustannus Oy:n ja painoliiketoimintaa harjoittavan Alma Manu Oy:n koko osakekannan myynnistä Sanoma Media Finland Oy:lle. Myytävien liiketoimintojen velaton kauppahinta on 115 miljoonaa euroa.

Myytäviin liiketoimintoihin kuuluvat alueelliset mediat Aamulehti ja Satakunnan Kansa sekä paikallismediat Janakkalan Sanomat, Jämsän Seutu, Kankaanpään Seutu, KMV-Lehti, Nokian Uutiset, Rannikkoseutu, Suur-Keuruu, Merikarvia-Lehti, Sydän-Satakunta, Tyrvään Sanomat, Valkeakosken Sanomat, Jokilaakso ja Vekkari sekä Alma Manun painoliiketoiminta.

Kaupan toteutumisen myötä Sanoma Media Finland Oy:lle siirtyy yhteensä 365 työntekijää (kokopäiväiseksi muutettuna).

Strateginen painopiste siirtyy digitaalisen ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen

Kaupan toteutumisen jälkeen Alma Median keskeiset kasvualueet ovat digitaaliset markkinapaikat Suomessa ja kansainvälisesti, valtakunnallinen monikanavainen kuluttajamedia- ja palveluliiketoiminta, talous- ja ammattimedia sekä yrityksille suunnatut palvelut.

– Terävöitämme strategiaamme ja keskitymme erityisesti digiliiketoimintojemme kehittämiseen, kasvattamiseen ja kansainvälistämiseen. Luopuminen alueellisesta media- ja painoliiketoiminnasta on jatkumoa aiemmille divestoinneillemme ja johdonmukaiselle portfolion kehittämiselle kannattaviin ja kasvaviin digipalveluihin. Suomessa keskitymme valtakunnallisiin medioihin ja digitaalisiin palveluihin, digitaalisiin mainos- ja markkinointiratkaisuihin sekä maksullisiin digisisältöihin, Alma Median toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo.

– Kauppa vahvistaa tasettamme ja saamme lisää resursseja uusiin liiketoiminta-avauksiin sekä yritysjärjestelyihin. Olemme löytäneet hyvän media-alaa tuntevan ostajan, jolla on resurssit turvata alueellisen medialiiketoiminnan elinkaari ja kehittyminen, hän jatkaa.

Kauppaan eivät kuulu Alma Consumer -segmentissä edelleen raportoitavat Iltalehden liiketoiminta ja digitaaliset kuluttajapalvelut, kuten Rantapallo.fi, Kotikokki.net, Telkku.com ja Etua.fi. Yhtiön tunnetuimpia brändejä ovat Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Aamulehti, Etuovi.com ja Monster. Alma Median vuoden 2018 liikevaihto oli 354,6 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä.

Katso myös

Positiivinen luottotietorekisteri on avautunut

Positiivinen luottotietorekisteri ja yksityishenkilön sähköinen asiointipalvelu ovat avautuneet tänään 1.4.2024. Luotonantajat ovat ilmoittaneet luottojaan rekisteriin …

Tilaa vastaukset kommenttiisi
Lähetä muistutus
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
Näytä kaikki kommentit
0
Mitä mieltä olet? Kirjoita kommentti !x