maanantai , kesäkuu 17 2019
Uutisotsikot
Koti / Asuminen & rakentaminen / Sähköinen rakennuslupa helpottaa asiointia

Sähköinen rakennuslupa helpottaa asiointia

Rakentamiseen liittyvä sähköinen lupa-asiointi kasvaa kovaa vauhtia Suomessa. Jo yli 80 kuntaa on avannut verkossa Lupapiste-palvelun rakennusluvan hakijoille ja useat kymmenet kunnat ovat avaamassa palvelun kuluvan vuoden aikana. Kaikkiaan sähköisessä hakemuspalvelussa on mukana yli 140 kuntaa ja käyttäjiä palvelulla on yli 42 000.
Suurimmat kaupungit ovat pisimmällä ja niille tulee enää alle kymmenen prosenttia lupahakemuksista paperisina. Monen paikkakunnan tavoitteena on, että sähköisen arkistoinnin myötä paperiliikenne loppuu kokonaan ensi vuonna. Tämä nopeuttaa jatkossa tiedonhakua sekä säästää merkittävästi asiakkaiden ja kunnan kustannuksia, kun piirustusten tulostus jää kokonaan pois.
Lupapisteessä voidaan hakea rakennetun ympäristön lupia sekä hoitaa luvanhakuun liittyvä viranomaisasiointi sähköisesti – ajasta ja paikasta riippumatta. Palvelu löytyy osoitteesta: lupapiste.fi.

Katso myös

Työllisyys- ja ilmastotavoitteet sekä liikenneinfra nostettu hallitusohjelman keskiöön

Hallituksen päätös edistää nopeita raideyhteyksiä Turun, Tampereen ja idän suuntaan sekä lupaus antaa jo kesäkuussa liikennehankkeita …

css.php