torstai , elokuu 22 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajankohtaista / Koiran oikea ravinto parantaa suorituksia

Koiran oikea ravinto parantaa suorituksia

Työ- ja urheilukoiran ravinto ja fyysinen harjoittelu kulkevat käsi kädessä. Mikäli jompikumpi tehdään väärin, ei saavuteta parasta mahdollista suorituskykyä, sanoo alan johtava asiantuntija professori Dominique Grandjean Alfortin eläinlääketieteellisestä korkeakoulusta.

Ravinnon vaikutuksista koiran suoritukseen on tutkittu jo vuosikymmenien ajan. Grandjeanin mukaan oikeanlainen ravinto on tärkeää koiran elimistön ja aineenvaihdunnan moitteettomalle toiminnalle. Pelkkä oikeanlainen ravinto ei kuitenkaan riitä, vaan tulee tietää, miten koiraa ruokitaan ennen ja välittömästi suorituksen jälkeen, sekä sen aikana. Oikeanlainen ravinto oikeaan aikaan parantaa koiran suorituskykyä sekä ennaltaehkäisee fyysiseen harjoitukseen liittyvien ongelmien, kuten suolistovaivojen ja tuki- ja liikuntaelinvammojen riskiä.

Professori Grandjean muistuttaa, että työ- ja urheilukoiran parhaan suorituskyvyn tukemiseen vaikuttaa myös riittävä lepo sekä ihmisen ja koiran välinen suhde. Suhde määrittelee työskenteleekö koira halutulla tavalla. Suhde on tärkeä kaikissa koiraharrastamisissa, niin veto- kuin agilitykoirien kanssa työskenneltäessä.

Professori Dominique Grandjean
Professori Dominique Grandjean

Geneettisen valinnan kehittämisen parissa on vielä runsaasti tehtävää. Luultavasti eniten on tutkittu veto- ja opaskoiria.

Tärkeimpien osa-alueiden ymmärtäminen johtaa oikeiden asioiden tekemiseen – ja sitä kautta ammattimaiseen työ- ja urheilukoiran suorituskyvyn parantamiseen.

Koiraharrastaminen lisää suosiotaan ja koirien kanssa harrastetaan yhä aktiivisemmin ja monipuolisemmin.

Katso myös

Lapin ruska alkaa syyskuun alussa

Lappi on Suomen pohjoisin maakunta. Se rajoittuu pohjoisessa Norjan Tromssan ja Finnmarkin lääneihin, idässä Venäjään …

css.php