torstai , elokuu 22 2019
Uutisotsikot
Koti / Asuminen & rakentaminen / Kasvit tarvitsevat enemmän hoitoa istutuksen jälkeen

Kasvit tarvitsevat enemmän hoitoa istutuksen jälkeen

Uusissa talo- ja kiinteistöyhtiöissä rakennetaan monipuolisia kasvi-istutuksia ja vanhoissa yhtiöissä uusitaan vanhoja sekä tehdään kokonaan uusia istutuksia. Kasvien avulla luodaan asukkaille viihtyisyyttä ja elinympäristöä monille hyönteis-, eläin- ja lintulajeille. Kasvialueet ovat myös tärkeitä hulevesien luontaisessa imeyttämisessä maaperään.

”Valitettavasti monet kasvi-istutukset kärsivät puutteellisesta tai ammattitaidottomasta hoidosta. Uusia kasvi-istutuksia pitää tehohoitaa kasvi-istutustyypistä riippuen kolmesta viiteen vuotta. Hoitoa voidaan vähentää, kun kasvillisuus on vallannut tyhjät tilat ja ne pärjäävät kilpailussa ei-toivottuja kasveja vastaan. Kasvien hoito voi olla järkevää erottaa muusta kiinteistönhoidosta tai pyytää yritykseltä ammattitaitoista henkilökuntaa hoitotöihin tai ottaa hoitopalvelu viheralan yritykseltä erillisenä työnä”, Seppo Närhi Viherympäristöliitosta kertoo.

Yhtiömuotoisten pihojen hoito on useissa kohteissa hintakilpailtu pilalle. Nykyisillä hinnoilla pihoja ei välttämättä pystytä hoitamaan laadukkaasti. Tässä asiassa isännöinti- ja kiinteistöalalla on tiedollinen aukko. Jos pihojen kasvillisuutta ei hoideta asiallisesti istutuksen jälkeen, istutustyö saatetaan joutua uusimaan jopa parin, kolmen vuoden jälkeen. Jos hoito on ammattitaitoista, piha kukoistaa ja sijoitettu raha tulee takaisin kohonneina asuntojen hintoina.

Jos pihan oikeasta hoidosta on epävarmuutta, kannattaa kääntyä viheralan ammattilaisten puoleen. Monet maisemasuunnittelijat ja viherrakentajat tarjoavat konsultointipalvelua. Jo tunnin pihakäynnillä saa tarvittavat ohjeet, mitä pihassa kannattaa tehdä.

Katso myös

Askeläänten mittauksessa kytketään kokemukset ja rakenteiden ominaisuudet toisiinsa

Askeläänet ovat erilaisia asumisesta syntyviä, lattiaan kohdistuvien iskujen tuottamia ääniä. Esimerkkejä näistä ovat esineiden putoaminen …

css.php