maanantai , kesäkuu 17 2019
Uutisotsikot
Koti / Ajoneuvot & liikenne / ALPINE – LEGENDAN PALUU

ALPINE – LEGENDAN PALUU

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen markkinoilla on jälleen kompakti ranskalainen urheiluauto. Alpine A110 kunnioittaa edeltäjiensä rakentamia arvoja. Kaksipaikkainen keskimoottorinen urheiluauto on kevyt, ketterä ja nopea. Alpine haluaa valloittaa paikkansa urheiluautojen joukossa lupaamalla ostajille yhden tärkeän asian, ajamisen nautinnon.

Ketteräksi kehitetty

Alpinen aloittaessa uuden urheiluauton suunnittelua, ohjenuoraksi otettiin keveys, ketteryys ja suorituskyky. Uudesta mallista haluttiin tehdä edeltäjiensä henkinen perillinen.

Alpinessa on alumiininen runko ja kori, jotka on yhdistetty erittäin jäykäksi rakenteeksi. Auton omapaino ilman lisävarusteita on vain 1 080 kiloa. Kori on kompaktin kokoinen, sillä se on 4,18 metriä pitkä, 1,8 metriä leveä ja 1,25 metriä korkea. Akseliväli on 2,42 metriä. Sitä on 32 senttiä enemmän kuin alkuperäisessä vuonna 1962 esitellyssä A110-mallissa ja kori on saman verran pidempi.

Painonjakauma on keskimoottoriselle autolle ihanteellinen 44 prosenttia edessä ja 56 prosenttia takana. Massa on pääosin auton keskellä, sillä polttoainesäiliö on etuakselin takapuolella ja moottori taka-akselin etupuolella. Painopiste on lisäksi hyvin alhaalla, joten kuljettaja tuntee herkästi auton käytöksen. Edessä ja takana kaksoiskolmiotukivarret.

Mainio tehopainosuhde

Moottorina A110:ssä on uusi Renault-Nissan Allianssin kehittämä ahdettu 1,8-litrainen, jolle Alpinen insinöörit ovat yhdessä Renault Sportin kanssa antaneet viimeisen silauksen. Moottorin suurin teho on 185 kW (252 hv)/6 000 r/min ja suurin vääntömomentti 320 Nm.

Auton omapaino on vain 1 080 kiloa eli tehopainosuhteeksi tulee 4,3 kiloa hevosvoimaa kohden. Kiihdytys 0-100 km/h vie ainoastaan 4,5 sekuntia ja huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 250 km/h. Vaihteisto on Getragin valmistama 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

Moderni perinteitä kunnioittava muotoilu

Uusi A110 on helposti tunnistettavissa Alpineksi. Uutuudessa yhdistyvät nykyaikainen muotokieli, materiaalit ja teknologia alkuperäisen A110 Berlinetten kokoon ja muotoon. Edessä on neljä erillistä ledivaloa ja etupellin keskiruoto on tärkeä osa Alpinen DNA:ta. Kaareva kulmien ympäri ulottuva takaikkuna muistuttaa Alpinen menneistä malleista.

Muodot ovat saaneet inspiraationsa kilparadoilta auton tasaista tuulitunnelissa kehitettyä pohjaa myöten. Täysin tasainen pohja ja toimiva takapuskurin alle sijoitettu diffuusori pienentävät ilmanvastusta ja lisäävät ilmavirran autoa tiehen painavaa voimaa. Niinpä koriin ei ole tarvinnut lisätä profiilia rikkovaa takaspoileria. Edessä puskuriin sijoitetut ilmanottoaukot saavat aikaan pyöräkoteloihin ilmaverhon, mikä parantaa ilmanvirtausta etupyörien ympärillä ja vähentää ilmanvastusta. Ilmanvastuskerroin on 0,32.

Ensimmäinen malli on A110 Première Edition

Alpinen paluu alkaa A110 Première Editionilla, joita valmistetaan yhtiön perustamisvuoden mukaisesti 1 955 kappaletta. Kun erikoismallin varauskirja avautui joulukuussa 2016, kaikki vasemmalta ohjattavat autot varattiin viidessä päivässä.

Première Edition on saatavana mustana, valkoisena ja Alpinen sinisenä. Erikoismalli on varusteltu erittäin hyvin, sillä siinä on vakiona Otto Fuchsin valmistamat 18-tuumaiset mattamustat vanteet, ajotilan valintamahdollisuus, Alpinen säätämä Focal-äänentoisto ja paljon muuta aina numeroitua keskikonsoliin sijoitettua Première Edition -laattaa myöten.

Erikoismallin ennakkohinta on 58 500 euroa (Ranskassa) ja se vahvistetaan, kun tilausten vahvistuksia aletaan ottaa vastaan vuoden 2017 puolessa välissä. Vuoden 2018 puolella, kun Première Editionien tuotanto on päättynyt, aletaan valmistaa A110-malleja usealla eri varustetasolla. Lisäksi ostajilla on monipuoliset mahdollisuudet räätälöidä autonsa mieleisekseen. Alpine on kehittänyt mobiilisovelluksen, jonka avulla varattiin erikoismallit ja nyt sitä voi käyttää tuotantomallien tilaamiseen.

Katso myös

Autojen ensirekisteröinnit pudonneet – Hybridien kysyntä on kasvussa

Toukokuussa ensirekisteröitiin 10 884 henkilöautoa, mikä on 12,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden toukokuussa. Uusia …

css.php