lauantai , elokuu 24 2019
Uutisotsikot
Koti / Harrastukset & kuntoilu / Aloita kuntoilu turvallisesti ja rauhallisesti

Aloita kuntoilu turvallisesti ja rauhallisesti

Vuodenvaihteen jälkeen kuntosaleilla on tavallista enemmän asiakkaita, kun monet aloittavat uuden liikuntaharrastuksen. Liian tarmokas kuntoilun tehostartti voi aiheuttaa vammoja, joista toipuminen kestää jopa kuukausia. Kehon on hyvä antaa tottua uuteen kuntoilurytmiin rauhassa. Suoritukset kannattaa mitoittaa nousevasti. Tavoitteita voi aina hiljalleen nostaa.

Venähdykset ovat yleisiä liikuntasuorituksen aikana syntyviä vammoja. Huolellinen lämmittely ja treenin jälkeinen venyttely ovat tärkeitä keholle, jotta lihakset ehtivät sopeutua tulevaan treeniin ja palautua siitä kunnolla.

Vinkit turvalliseen kuntoilun aloittamiseen

  • Aloita kuntoilu pikkuhiljaa. Älä rääkkää itseäsi. Ota hieman rauhallisemmin ensimmäiset viikot erityisesti silloin, jos et ole harrastanut hikiliikuntaa pitkään aikaan.
  • Harjoittele vain sellaisilla painoilla, joita jaksat varmasti nostaa. Varmista, että teet liikkeet oikein.
  • Kuntosalin ruuhkahuippuaikana kannattaa huolehtia, että ympärillä on riittävästi tilaa. Painot saattavat aiheuttaa vahinkoa joko itselle tai muille, jos tila on ahdas.
  • Huolla kehoa aina lämmittelemällä ennen treeniä ja venyttelemällä kuntoilun jälkeen.
  • Älä ota liian ripeitä askelia pukuhuoneen suihkutiloissa. Lattialla oleva vesi voi tehdä lattialaatat todella liukkaiksi, jolloin liukastumisvaara on suuri.

Katso myös

Mukavaa ja helppoa hyötyliikuntaa – pyöräile työmatkat

Lämmin syksy tarjoaa mukavat olosuhteet aloittaa työmatkapyöräily. Se on tehokasta terveysliikuntaa, joka ei rasita tärähdyksille …

css.php